Treenaamisen perusteet

Uncategorized Dec 02, 2021

Treenaaminen on laaja kokonaisuus- Tässä artikkelissa käyn läpi, mitä asioita valmennuksessa otetaan huomioon, ja mitä sinunkin kannattaa tarkastella omassa treenissässi.

Ensimmäisenä tulee aina ottaa huomioon kaksi tärkeintä asiaa: mikä on valmennettavan tavoite ja mihin hänen kehonsa pystyy tällä hetkellä. Nämä asiat vaikuttavat niin liikevalikoimaan kuin myös treenien ohjelmointiin. Bikinikisaajan ja kehonrakentajan treeniohjelmat eivät voi näyttää samalta.

Se mihin keho pystyy, määrittää liikkeiden valikoimisen ohjelmaan. Älä syötä valmennettalle omaa agendaasi: Jos itse pystyt kyykkäämään vapailla painoilla helposti tai tekemään maastavetoa, se ei tarkoita, että kaikki muutkin pystyisivät. Tämä voi viedä aikaa.

 Tämän jälkeen treenaaminen jaetaan...

Continue Reading...

Kokonaisuuden hallinta valmennuksessa.

Uncategorized Sep 23, 2021

Mitkä kaikki asiat tulisi ottaa huomioon jos haluaa oikeasti tulosta!? Avaan tässä asiaa, ja kerron samalla meidän valmennuskokonaisuudesta. 

Artikkeli on myös uudessa Fitness urheilija-lehdessä.

 

                                      Urheilijan valmennuksen 5 pilaria

Urheilijan valmennus on suuremmilta osin kokonaisuuden ja ison kuvan hallintaa. Kehon toiminnassa kaikki liittyy kaikkeen. Jos haluaa kehittyä valmentajana, ja saada lisää arvokkaita työkaluja omaan valmennukseen, täytyy mennä hieman syvemmälle ihmiskehon toimintaan. 

 

Olen valmentanut kohta 14 vuotta, mutta aloin kehittyä valmentajana vasta noin viisi vuotta sitten. Miksi? Heitin egon syrjään ja aloin opiskelemaan asioita. Luulin aikaisemmin, että tiedän kaiken. Jos luulet, että tiedät jo kaiken, sinun...

Continue Reading...

EsittelyssƤ Low Pressure Fitness

Uncategorized Jul 28, 2021

 

Lyhykäisyydessä Low Pressure Fitness pitää sisällään hypopressive hengitystekniikan, myofaskiaaliset venytykset ja neurodynaamisen työn. Lihaksistoa harjoitetaan, ilman että vatsan sisäinen (abdominaalinen) paine kasvaa- tästä siis nimi Low pressure Fitness.

Nykyään LPF on suosiossa etenkin fitnesslajien harrastajien parissa ja kuuluu osaksi viikoittaista ryhmäliikuntakalemteria mm Espanjassa ja Brazialiassa. Suomeen metodi on vasta hiljalleen rantautumassa.

LPF kehitettiin harjoittelumuodoksi, joka tukisi ryhdin parantumista ja keskivartalon vahvistumista. LPF vaikuttaa suoraan keskivartalon syviin lihaksistoihin (multifidus, vatsan lihakset- suora, sisempi ja ulompi vatsalihas, sekä poikittainen vatsalihas, lantionpohjan lihakset ja pallea) ja auttaa niitä toimimaan synergiassa keskenään. Käytännössä siis LPF koostuu eri asennoista, jotka tehdään...

Continue Reading...

Ruoansulatus sekƤ vatsahapot

Uncategorized Jul 17, 2021

 Jos ruoansulatuksesi ei toimi kunnolla, ei ole väliä, vaikka söisit kuinka terveellisesti ja ottaisit tunnollisesti kaikki lisäravinteesi. Puhutaanpa vatsan roolista ruoansulatukseen.

Vatsalla on kaksi isompaa roolia ruoansulatuksessa; Mekaaninen ja kemiallinen ruoansulatus. Kemiallinen osa on vatsahappojen valmistusta. Vatsahapot aloittavat ruuan pilkkomisen, tappavat mikrobeja sekä stimuloivat myöhemmän vaiheen ruoansulatusta. Mekaaninen prosessi on käytännössä ruuan kuljetusta ympäri vatsalaukkua sekä ruuan kuljetus vatsahappohin.

Silloin kun syöt, käytät samalla kaikkia aisteja, jotka auttavat ruoansulatuksen käynnistymisessä. Tuoksut, maku, suun reseptorit, kieli, kurkku, pureskelu- kaikki antavat signaaleja kehollesi: Ruokaa on tulossa! Tutkimukset osoittavat, että kaikki ruokaan liittyvä, jopa ruokakellon käyttö voivat aloittaa ruoansulatuksen. 

Gastriini...

Continue Reading...

15 asiaa, joilla parannat kehitystƤsi

Uncategorized Jun 21, 2021

Hei!

Mitkä ovat kehonmuokkauksen tärkeimmät asiat?Sinun täytyy tehdä muutakin kun ”treenata kovaa” tai syödä kanaa ja riisiä.

Toki sekin on tärkeä asia, mutta kokonaisuuteen kuuluu paljon muutakin, suurin osa tähän liittyvistä asioita ei edes tapahdu salilla!


Kokosimme teille tärkeitä asioita mitä kannattaa ottaa huomioon ja myös heti käytäntöön!


Olemme valmentaneet yhteensä yli 25 vuotta ja treenanneet 15 vuotta.  Tuona aikana on tullut kokeiltua kaikenlaista treeniin ja ravintoon liittyvää. Osa jutuista toimi, osa ei. Pelkkä kovaa treenaaminen ei vie sinua toivottuun lopputulokseen.


Tässä on muutama asia, mitä kannattaa alkaa lisäämään päivittäis rutiineihin:

 

1.Syö n.30min päästä kun olet herännyt. (Jos teet aamulenkkejä, silloin syö 30...

Continue Reading...

3 yleisintƤ syytƤ, miksi et kehity, tai kehitys polkee paikallaan

Tervetuloa Pro Level Nation blogiin!

Hei! 

Me ollaan Anna ja Tuomas, Pro Levelin päävalmentajat. Blogissa tullaan kertomaan kaikkea hyvinvointiin ja treenaamisen liittyen. 

Aloitetaan hyvästä aiheesta. Miksi kehitys ei ole toivottaua? 

Me ollaan valmennettu yhteensä yli 25 vuotta, ja jokin (tai kaikki) näistä kolmesta asiasta aina toistuvat, jos kehitys ei mene oikeaan suuntaan.

TAITO:

Monet ajattelevat, että treenaaminen mahdollisimman kovaa vie meidät aina väistämättä lähemmäs tavoitteitamme. Mikäli perusta ei ole kunnossa, treenaaminen liian kovaa liian varhaisessa vaiheessa voi kuitenkin pahimmillaan aiheuttaa sen, että unelmiemme vartalo karkaa aina vain kauemmas.

Jos keskitytään aina treenaamaan mahdollisimman kovaa, mutta emme koskaan opettele treenaamaan oikein, johtaa tämä lähes väistämättä nivelkipuihin, loukkaantumisiin...

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.